Monday, 21 September 2015

Asthma berpunca dari rumah

Info untuk semua ...fakta yang mungkin ramai tak tahu. Harini saya belanja info untuk tatapan semua. Yang mana ramai menyangka punca Asthma adalah kerana faktor luaran yang tidak bersih memberi kesan kepada anak. Sebenarnya penggunaan bahan pencuci yang berbahaya yang banyak dipasaran merupakan salah satu punca yang mengundang kepada penyakit asthma.

Ramai ibu-ibu yang risau dan susah hati apabila anak mendapat dan diserang asthma. Membeli pelbagai produk pembersihan, memastikan setiap inci rumah dibersihkan, tiada habuk bertandang dirumah, mengelap, mengemop supaya keadaan di sekitar rumah menjadi bersih. Cara itu adalah BENAR dan TEPAT .

Tetapi ....

Penggunaan barangan pembersihan ibu terlepas pandang. Barangan pembersihan kerap menggandungi bahan kimia yang sintetik dan berbahaya.

"Semakin banyak bahan pencuci dan penjagaan rumah yang berbahaya akan meninggikan lagi kandungan toksik dirumah anda. " 

"Semakin kerap anda menggunakan bahan pencuci dan penjagaan rumah yang berbahaya semakin tinggi lagi kandungan toksik dirumah anda 
Sebagai ibubapa adalah penting untuk kita memastikan anak-anak dan seluruh keluarga kita mendapat persekitaran yang bersih dan sihat. Tanpa kita sedari sebenarnya kita memberi ruang yang tidak sihat kepada keluarga kita.  Keadaan persekitaran yang tidak sihat dan berbahaya lebih tinggi diperolehi dari rumah berbanding diluar . Yang mana ketika kita bersuka ria dan bersantai dirumah, seluruh keluarga kita terdedah kepada bahan kimia yang berbahaya . 

PENTING bagi ibubapa untuk mendapat ilmu yang sebenar. Dengan ilmu yang betul membolehkan ibubapa  bertindak bijak dengan memastikan keseluruhan rumah dijauhi dari bahan-bahan kimia yang berbahaya. Pemilihan barangan penjagaan rumah yang mesra alam dan dari bahan-bahan semulajadi adalah salah satu pilihan yang bijak bagi memastikan seluruh keluarga berada dalam keadaan yang sihat ketika di rumah . 

Jauhi anak yang mengalami asthma dari barangan penjagaan produk yang berbahaya samada dari pencuci pinggan mangkuk, sabun pencuci baju, pembersihan lantai dan tingkap serta air yang diminum.


Produk yang paling TOP YANG DISUKAI RAMAI IALAH BASIC H  

Kenapa Basic H ?

Nak tahu kenapa ramai surirumah mula jatuh cinta pada Basic H ?

Kenapa Basic H digemari suami-suami ?

Jawapan : Salah satu sebabnya ialah Basic H sangat ekonomic, jimat duit, mesra alam, tiada bahan kimia yang berbahaya, sangat effectif dalam kerja pembersihan, menjimatkan masa dan tenaga surirumah untuk membersihkan rumah.

1 botol Basic H mampu untuk menghasilkan 5800 botol pencuci tingkap
1 botol Basic H mampu untuk menghasilkan 380 botol pencuci serbaguna
1 botol Basic H mampu untuk menghasilkan 36 botol degreaser (pencuci minyak)White House yang president US duduk tu tu pun guna bahan pencuci nie. Bayangkan betapa hebatnya  bahan pencuci nie. Pastikan anda mencubanya untuk memastikan keadaan rumah anda selamat dan bersih .Beberapa testimoni pengguna Basic H . Ramai menggelarkannya 1001 kegunaan. Baru Basic H kan. Belum lagi saya sentuh produk Get Clean yang lain seperti .
- Fresh laundry
- Soft fabric
- Hand Dish Wash
- Water Pitcher

Kalau 1 produk sahaja mampu mempunyai 1001 kegunaan . Pasti produk lain begitu hebat sekali kegunaannya. Yang pasti ianya selamat dan mesra alam

1. Testimoni 1 - Kasut sekolah 

 2. Testimoni 2 - Periuk 

3. Testimoni 3 - Sayur 
 

 4. Testimoni 4 - Kekotoran baju 

  5. Testimoni 5 - Oven

  6. Testimoni 6 - Contengan dinding 

 

 7. Testimoni 7 - Tingkap


 Dan ada banyak lagi testimoni pengguna Shaklee yang saya x senaraikan lagi . Jika anda ingin mencuba dan mengetahui apa lagi keajaiban Basic H, hubungi saya dan dapatkan 1 botol hari ini. Harganya hanyalah RM 46.00 sahaja. Tetapi 1 botol mampu menghasilkan :

1 botol Basic H mampu untuk menghasilkan 5800 botol pencuci tingkap
1 botol Basic H mampu untuk menghasilkan 380 botol pencuci serbaguna
1 botol Basic H mampu untuk menghasilkan 36 botol degreaser (pencuci minyak)

Kebersihan rumah dan kebersihan persekitaran yang bebas bahan kimia mampu memberikan kesihatan yang baik pada keluarga.  

#korangtautak 
#kttshaklee
 

SMS / WASSUP : 0173586889
*Penghantaran percuma ke rumah di kawasan Puchong, Bukit Aman, Brickfields dan Pantai Dalam.
(*Pada waktu tertentu sahaja) 


1 comment:

  1. Jom bertukar guna Basic H. Diperbuat dari bahan semulajadi jadi xyah risau bab tangan rosak.


    http://fatinsoho.com/pince-and-pints-tempat-makan-best-kl/

    ReplyDelete