Wednesday, 19 February 2014

Kebaikan Herba-Lax

Kami di salah satu group Shaklee telah menerima cabaran dari Mama kami Ida Ifaz untuk menjadi seorang yang sentiasa mengupdate blog dan memberi lebih banyak info kesihatan kepada pengguna Shaklee dan masyarakat khususnya. Nak tahu kenapa saya iya-iya nak sahut cabaran tu. Sebab hadiah dia lumayan. 2 botol HerbaLax yang beharga RM 104.00. Lagi satu ada 13 orang yang akan bertanding.. Sapa yang x mau menyahut cabaran. Rugi..rugi. 

Contest update blog Februari
========================


3 orang yg update blog paling banyak akan dapat 2 herblax FREE seorang. Start 14 Februari. Hari ni.
Minima update adalah 5 entry, tarikh tutup 20hb Februari 2014 jam 11.59mlm.♡♥♡♥ — with Mudarrisah AmatulLah and 12 others.Jadi saya listkan pada anda semua apa kelebihan Herba Lax nie yang sibuk2 kami semua nak rebutkan. Herb Lax atau lebih dikenali sebagai detox. Apa itu detox? Nak tahu? 


Detox adalah proses membersihkan usus di mana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih, barulah badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum. Kerana itulah detox sangat penting sebeum mengambil apa-apa vitamin atau supplement supaya tahap penyerapan nutrien pada kadar paling optimum.

Mari kita mengenali Herb Lax dengan lebih dekat. Ramuan asas produk ini terdiri daripada kombinasi sains perubatan tradisi dan teknologi barat. Ia mengandungi 9 herba semulajadi iaitu alfalfa leaves, senna leaves, anise seed, blue malva flower, buckhorn bark, licorice root, rhubarb root, fennel seed, culver’s root.

Sifatnya yang menggalakkan tindakan pembersihan yang lembut terbukti kesesuaiannya secara klinikal untuk digunakan oleh tubuh kita untuk jangka masa panjang.

Ia tergolong dalam kategori julab yang lembut dan sesuai untuk kegunaan sekali sekala bagi meyingkirkan toksin dari usus.

Ia juga membantu usus kita lebih aktif untuk gerakan peristalsis.Peristalsis adalah pergerakan kembang kuncup otot secara beritma untuk menolak makanan sepanjang salur pencernaan. Gerakan peristalsis yang baik membantu proses perkumuhan kita berjalan dengan lebih lancar.

Kebaikan Herb Lax

 • pembersihan najis yang tersekat
 • meransang usus untuk percepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh kita
 • membantu masalah sembelit
 • tindakan pembersihannya yang lembut boleh mengembalikan semula proses semulajadi
 • mengempiskan perut
 • ia membantu dalam mengurangkan atau memberi kepejalan pada perut. sesuai di ambil seperti biasa atau dicampur dalam air panas, sebaai minuman teh herba.

Siapakah yang perlu amalkan Herb Lax ? 

 • pengamal tegar ubat tahan sakit.
 • mereka yang ada masalah pembuangan, perkumuhan kurang lancar dan sembelit 
 • mereka yang banyak jerawat
 • pesakit gout
 • mereka yang ingin membersihkan usus terutama sekali mereka yang baru berjinak2 dengan suplemen

Selepas badan dah buat proses detoksifikasi, usus akan menjadi lebih bersih dan sihat. Penyerapan suplemen akan lebih cepat dan berkesan. 

Almaklumlah perut adalah rumah penyakit. Usus pula bolehlah dianggap sebagai bilik dalam rumah penyakit ini. Bila usus sihat, penyakit tak dapatlah nak berumahtangga di sini.Yang tinggal hanyalah rumah yang bersih dan pengambilan suplemen pasti mengindahkan lagi rumah kita ini.Jadi perlu dan ingin membersihkan usus anda yang tidak dibersihkan dengan betul selama ini. Cepat-cepat telefon saya untuk dapatkan harga yang mampu milik dan untuk sebarang pertanyaan lanjut

SMS / WASSUP : 0173586889


Penghantaran percuma ke rumah di kawasan Puchong, Bukit Aman dan Pantai Dalam 
Penghantaran secara pos di seluruh Malaysia 

No comments:

Post a Comment